Følg Kamelryttersken på karavanseraiet.no
En b(ikers)logg om motorsykkelkjøring og om mangt og mye som ikke skjer på veien, men i livet ellers

søndag 21. november 2010

MC-ravnan i bystyret, et kinderegg uten sidestykke :)

Fikk e-post sist uke
... Ungdommmens bystyre inviterer Natteravn Trondheim til å informere om natteravnbevegelsen 17. novembe kl. 10 i Bystyresalen.
Det var litt trivelig i novemberkulda med en slik invitasjon, så Kamelryttersken sa seg mer enn gjerne villig til å representere og presentere MC-ravnan for Ungdommens Bystyre. MC-ravninga for i år slutta vi jo med sist på september'n, men vi skal ut igjen når det begynner å bli siste helga på april.
"Natteravn på motorsykkel? Har jeg da aldri hørt om" spør noen, andre sier "Godt jobba, fortsett med det", mens da èn vi traff på gangstien rundt Blyberget, var totalt uenig i at vi kjørte motorsykkel på gangveier og stier i Bymarka. Det var pedagogisk feil at vi brukte motorsykkel når vi oppsøkte ungdommen som Natteravner. Kona fikk ham bort fra stien etterhvert, men vi husker episoden som en anekdote i vår historie.
For vanligvis når vi kommer slik på gangveier og stier hvor det vanligvis ikke er motorisert ferdsel (I Norge er det ikke lov for mopeder/scootere (knallerter) å kjøre på sykkelstier og gangveier, slik det er enkelte andre steder) stopper vi for turgåerne og forteller at vi kjører Natteravn, og får bare smil og lovord tilbake.
Er noe med at folk på store sykler blir sett på som litt utenfor det det vanlige, og mange ungdommer er ikke helt med på alt som skjer i samfunnet og føler seg utafor. Ser ut for at den kombinasjonen funker, at motorsyklene blir en slags "icebreaker" som gjør det lettere å komme i snakk med ungdommen.
Ørkendyret ble en vår tagga av russen, og kjørte hele våren med denne påskrifta
Kamelryttersken påstår hardnakket at det står "De hær e Kult :)" mens da MC-ravnsjæfen like hardnakket påstår at det står Knut. Han er jo unnskyldt siden han heter Knut ...
MC-ravning er nyttig, det er nyttig og ikke minst er det artig (morsomt) :D
Det er nyttig fordi vi som kjører får kjøre mer motorsykkel. Og for en motorsyklist er motorsykkelkjøring en meningsfull aktivitet, og derfor nyttig.
Natteravning er samfunnsnyttig fordi vi er edru voksne som er ute på gata og viser at vi bryr oss. At vi syns at det er viktig å møte ungdommen der de er, og tilby voksenkontakt og trygghet. For det ungdommen forteller når vi kommer er at de føler seg tryggere, særlig når vi kommer på steder hvor det samles mange ungdommer. Sånn som på Marinen maikveldene, hvor det kan være flere hundre som samles på plenen ned mot Nidelva. En vellykket ravnekveld/-natt er når det ikke har skjedd noe på hele vakta. At alle har kost seg og trivdes med sine ting.
MC-ravning er derfor et utmerket påskudd en fredagskveld hvor Gullrekka ikke er det helt store, eller lørdagskveld med svigers. Selv om resten av familien gjerne vil se mer av motorsyklisten.
Og så er MC-ravning artig. Èn ting er at vi har et godt miljø blant oss som kjører MC-ravn, en annen ting er at vi treffer mye trivelig ungdom, som setter pris på at vi kommer og ser til dem der de er. Uansett hvilken forfating de er i, om de spiller Kubb på ei slette ved Ladestien eller har bært en ølkasse med seg opp til Estenstaddammen, så syns de det er trivelig med besøk av voksne folk på store motorsykler eller ikke fullt så store scootere.
Ett av Bystyremedlemmene lurte på om vi hadde møtt noen store utfordringer med ungdommene vi traff? Mnei, når vi ser bort fra han kverulanten oppe ved Blyberget her på vårparten, så har vel største utfordringa vært å få med seg store motorsykler rundt Baklidammen? Iallfall syntes "Sjølingen" (Knut) at det var vel trangt for GoldWingen et tak på baksida av den dammen. Vi andre så for oss at han kom til å bli våt, men det ble han ikke.
Med andre ord så er MC-ravning et stort Kinderegg, tre ting på en gang. Nytte for oss som kjører sykkel, nytte for samfunnet og det er artig :D
Er litt koselig i Hansbakkfjæra ei mainatt, også for en MC-ravn

Vil du se flere kommentarer på denne posten kan du se her

Og på tirsdagene er det vafler i heimen, Velkommen :) 

Ingen kommentarer: